Милена Бойкова влиза в Съвета на директорите на Черноморската банка

Милена Бойкова влиза в Съвета на директорите на Черноморската банка

Министерският определи Милена Бойкова - директор на дирекция "Държавен дълг" в Министерството на финансите, за директор за България в Съвета на директорите на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР).

Тя ще заеме мястото на Йоана Захариева-Бояджиева, която бе назначена за директор в Съвета на ЧБТР с решение на правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" на 25 февруари 2021 г. Промяната се налага с оглед спазване на принципа на ротация, както и наличния професионален опит на Милена Бойкова, се казва в отговора на Министерството на финансите до Mediapool.

Йоана Захариева-Бояджиева е началник на отдел "Регионални финансови институции", дирекция "Международни финансови институции" в Министерството на финансите.

Като държава-членка на ЧБТР, България се ползва с правото да определи свои представители в управителните органи на банката.

С решението на Министерския съвет ще бъде осигурено представителство на страната ни в Съвета на директорите на ЧБТР с цел активно участие в дейността на банката и защита интересите на България като акционер, се казва в съобщението.

Вицепрезидент на ЧБТР от българска страна е Ивайло Московски, който зае поста в края на 2018 г. Мандатът му е 4-годишен и изтича през 2022 г.

Дейността на Черноморската банка за търговия и развитие е насочена към финансиране и насърчаване на регионални проекти от публичния и частния сектор, както и към поощряване на търговската активност между страните-акционери. Седалището на банката е в Солун.

Споделяне

Още от Бизнес