Милиардер, финансирал кампания за импийчмънт на Тръмп, се кандидатира за президент

Американският милиардер Том Стайър

Американският милиардер Том Стайър, финансирал кампания в подкрепа на идеята да се задвижи процедура по импийчмънт срещу Доналд Тръмп, обяви, че се включва в надпреварата в Демократическата партия за президентските избори през 2020 г., съобщи Франс прес.

"Американците се чувстват силно разочаровани и наранени от начина, по който се отнасят към тях влиятелните елити във Вашингтон", заяви във видео 62-годишният Стайър. "Трябва да сложим край на контрола на големите компании върху нашата политика", добави той.

Стайър инвестира много в организацията "Нужда от импийчмънт", бореща се за задвижването на процедура за отстраняване на Тръмп от президентския пост.

Макар да си позволи да похарчи милиони долари от собственото си богатство за кампанията си, късното му включване в първичните избори е сериозен недостатък. Той пропусна първите дебати в края на юни и вероятно няма да може да отговори на критериите за следващите, предвидени в края на юли. Те са комбинация от популярност в изследванията на общественото мнение и броя на отделните дарители, отбеляза АФП.

Със Стайър кандидатите демократи стават 24.

Споделяне

Още от Свят