Милиардерът Бабиш ще се опита да състави правителство на малцинството в Чехия

Андрей Бабиш
Лидерът на победилото на изборите в Чехия центристко движение "Действие на недоволните граждани 2011" (АНО) Андрей Бабиш каза, че ще се опита да състави правителство на малцинството и ще заложи на привличане на професионалисти за министри. Това предаде ТАСС, като се позова на електронното издание на в. "Млада фронта днес".
 
"Ще се опитаме да съставим правителство на малцинството, защото бяхме отхвърлени от всички", заяви милиардерът Бабиш. "Ще предложим програма, която частично изпълнява програмите на всички досегашни партии в парламента", каза той.
 
Бабиш призна, че досега АНО не успява да привлече към сътрудничество на правителствено ниво никоя от партиите, влезли в парламента след изборите по-рано този месец.
 
Правителството, което Бабиш трябва да състави съгласно получения от президента Милош Земан мандат, ще включва политици от АНО и извънпартийни професионалисти.
 
Милиардерът, чието движение има 78 депутатски места в 200-членната долна камара на парламента, засега не знае дали ще може да събере необходимата подкрепа в законодателното събрание.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят