Милиардерът Ричард Брансън стана стюардеса заради изгубен бас

Ричард Брансън, Сн: БГНЕС

Собственикът на компанията "Върджин" Ричард Брансън се облече като стюардеса и обслужваше пътниците на полет от Пърт до Куала Лумпур след загубен бас с шефа на авиокомпания "Еър Ейжа" Тони Фернандес, съобщи ДПА.

Преди две години Брансън и Фернандес се разбрали, че този от тях, чийто отбор във Формула 1 се класира по-назад в надпреварата, ще се облече като стюардеса и ще сервира напитки при полет на авиокомпанията на другия.

 

"Кариерата на Ричард Брансън в "Еър Ейжа" започна добре, докато той не разля подноса върху Тони Фернандес", написа авиокомпанията в Туитър след над четиричасовия полет от австралийския град до столицата на Малайзия.

 

Фернандес каза пред репортери на международното летище в Куала Лумпур, че му се наложило да си смени дрехите чак до бельото, след като Брансън разлял портокалов сок върху него.

 

Фернандес заяви, че незабавно "уволнил" Брансън след кацането на самолета, но му дал сертификат за стюардеса в "Еър Ейжа".

 

Преди да основе своя авиокопмания, собственикът на "Еър Ейжа" е работил за британския милиардер, когото определя като свой наставник.

 

Част от парите от билетите и сметките за напитките по време на полета ще отидат за детската благотворителна организация "Старлайт".

Споделяне

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?