Минчо Спасов: Правната дирекция на МС се ползва за "мотивиране" на политически решения

Минчо Спасов. Снимка: БГНЕС

Оставката на вътрешния министър е лош атестат за правната дирекция на Министерския съвет, която е дала становище, че не е добре да се сменят сегаглавният секретар на МВР Светлозар Лазаров и на ДАНС – Владимир Писанчев, за което настояваше Вучков.Тази дирекция явно се използва като инструмент за "мотивиране" на политически решения, коментира Минчо Спасов, бивш депутат от НДСВ и шеф на вътрешната комисия в 40-тото НС, пред БГНЕС.

"Разбирате, че оставането или оставките на Лазаров и Писанчев не е юридически, а политически въпрос. Ако Бойко Борисов е решил да се скрие зад правната дирекция, толкова по-жалко за него и за тази структура. За политическия прочит на случилото се мога да кажа, че за пореден път в битката между президент и премиер г-н Плевнелиев загуби от коалицията между ГЕРБ, ДПС и БСП, която реално управлява страната", заяви Минчо Спасов.

"Лично аз съжалявам за оставката на министър Вучков - той беше едно от малкото кадрови попадения на ГЕРБ. Надявам се в новия министър да не се реанимира цветановщината", допълни той.

Споделяне

Още по темата

Още от България