Минеков: Довиждане, господин Кошлуков!

Минеков: Довиждане, господин Кошлуков!

Спорът между културния министър Велислав Минеков и шефът на БНТ продължи дори и в най-ранните минути на днешния ден. В 00.15 след полунощ министърът е написал кратко във фейсбук - "Довиждане, господин Кошлуков…"

Във вторник Минеков директно обяви, че според него Емил Кошлуков трябва да е свързано лице със санкционираните по закона "Магнитски".

През миналата седмица финансовото министерство на САЩ санкционира Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, а в т.нар. "черен списък" попаднаха 64 свързани фирми и лица.

"Има още една фирма, която трябва да има рестрикции, и в нея съучаства Емил Кошлуков. Той е в ръководството, мисля, става въпрос за "Ноу фрейм медия България", каза Минеков. И добави - "надявам се Емил Кошлуков да ми разкаже за ТВ7, за което отговаряше фалиралата КТБ и Цветан Василев, а може би и Делян Пеевски. Искам да знам какво прави името му тук".

Кошлуков бе изпълнителен директор на ТВ7, водеше и свое седмично предаване в медията. Телевизията стана известна в публичното пространство с това, че бе издържана от мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, а съдържанието ѝ бе в пълен синхрон с изданията на Пеевски.

"Ноу фрейм медия България" е компанията, която стоеше зад партията на Николай Бареков "България без цензура".Тя бе създадена през юли 2013 г. и в началото Кошлуков бе в управата на фирмата. От 1 юли 2014 г. едноличен собственик стана Николай Бареков, а в момента е Иван Иванов.

Според Търговския регистър в момента Кошлуков няма нищо общо с "Ноу фрейм медия България", а не е известно санкциите по закона "Магнитски" да се налагат със задна дата.

Самият Кошлуков обяви в сряда, че ще съди министъра.

"Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес, заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети. Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път", написа той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?