Минипреврат срещу най-активния столичен съветник на ДСБ

Минипреврат срещу най-активния столичен съветник на ДСБ

Петима от столичните общински съветници на ДСБ са предприели акция по изключването на най-активния си колега в групата – Вили Лилков.  Аргументът им е, че той не участвал на общите заседания на групата от една година.

ДСБ има общо шестима съветници - Вили Лилков, Атанас Кундурджиев, Кръстю Тихчев, Иван Николов, Стефан Беязов и Христо Кожухаров.

В последното проучване на Института по социология към БАН за работата на СОС Вили Лилков бе признат за най-добър оратор в градския парламент както от колегите си, така и от журналистите, отразяващи дейността на общината. Лилков е изготвил Наредбата за управление на общинското имущество, от която се очаква да увеличи печалбата на София и да секнат партийните назначения в управителните бордове на общинските фирми.

Пред Mediapool Вили Лилков заяви, че не желае да напуска групата и че винаги е бил и ще бъде съветник от ДСБ, независимо от формалния си статут. Освен това той ще поиска всеки от колегите му да отчете точно какво е свършил през изтичащия мандат.

Той смята, че акцията на петимата не е политическа и заяви, че единственото, за което винаги е настоявал, е било по – голяма взискателност в работата на групата.

Справка в архива на Mediapool показва, че Лилков за настоящия мандат е внесъл 27 доклада в СОС, отправил е 30 питания към кметската администрация, изготвил е четири наредби, както и една стратегия за развитието на спорта в София.

Приетата неотдавна наредба за управление на общинското имущество, от която се очаква да увеличи печалбата на София и да секнат партийните назначения в управителните бордове на общинските фирми, е  дело именно на Лилков.

Председателят на групата на ДСБ в СОС Атанас Кундурджиев каза, че няма решение за изключване на Вили Лилков, но било констатирано, че той не участва в общата работа.

Според източници от ДСБ причина за конфликта са междуличностни дрязги и най-вероятно са свързани с неизвестността около предстоящите местни избори. Притесненията са, че спорът би бил изтълкуван и като част от очакваните размествания в партията, чието ръководство е в оставка.

Шестимата общински съветници от ДСБ бяха избрани през 2003 г. с листата на СДС, но след разцеплението влязоха в ДСБ и се обособиха в Столичния общински съвет (СОС). 

Споделяне

Още от България