Министър Ковачева отмени насрочена среща с чужди медии

Министър Ковачева отмени насрочена среща с чужди медии

В нова нелепа ситуация изпадна министърът на правосъдието Диана Ковачева, която в понеделник бе планирала пресконференция само за кореспондентите на чуждите медии в България, но след като видя, че в залата има предимно съдебни репортери от български медии, се отказа от намерението си.

Не е ясно каква по-различна информация е имала да сподели Ковачева за чуждестранните издания, но новината, че е насрочила такава пресконференция, бързо обиколи редакциите на централни издания в София. Иначе денят на министъра започна празнично, тъй като има рожден ден и членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС), който тя свика извънредно заради кризата с уволнението на съдия Мирослава Тодорова, ѝ поднесоха цветя. После се оказа, че Ковачева отново е променила позицията си по казуса със скандалното уволнение и така и не стана дума за преразглеждане на решението, за каквото тя настояваше през последните дни.

Предположенията бяха, че пресконференцията ще е посветена на предстоящия доклад на Европейската комисия и на скандала с уволнението на Тодорова, от който премиерът Борисов се опита да се разграничи, но вицето му Цветанов с нова сила разпали в понеделник сутринта.

За изненада на екипа на Ковачева, на мястото на пресконференцията се появиха български съдебни репортери, които искаха да чуят подготвената за чужденците версия на министерството. След като стана ясно, че срещата губи всякакъв смисъл заради присъствието на местните медии, правосъдният министър слезе и обясни на всички репортери, че пресконференцията се отлага.

"Много бих искала да си поговорим, но изникна работа около доклада на Европейската комисия", обясни Ковачева на всички медии. Тя допълни, че ще има среща с всички журналисти в сряда, след като бъде публикуван докладът на Брюксел.

 

По-късно от пресцентъра на правосъдното министерство обясниха, че Ковачева искала да се срещне отделно с кореспондентни на чуждите медии, тъй като те не посещават заседанията на ВСС, както ресорните журналисти от българските медии. Пресцентърът на министъра отрече, че пресконференцията е била отменена заради присъствието на български журналисти и увериха, че Диана Ковачева действително нямала възможност да остане.

 

В понеделник министър Ковачева се срещна и с посланиците на страните от ЕС.

Споделяне

Още по темата

Още от България