Министър Петканов решава за смяната на шефа на НСБОП

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов се обяви в защита на директора на НСБОП по повод публикации за евентуална смяна на ген.Румен Миланов.

За смяната на Миланов се заговори не заради поредното поръчково убийство, както често ставаше досега, а заради скандала с Национална служба за охрана (НСО), където се оказа, че десетки държавни гардове, които пазят президента, шефа на парламента и премиера заработват допълнително при крими босове.

Според информация от НСБОП, ген. Миланов не е информирал веднага президента Георги Първанов за засечените от подчинените му служители на НСО, които работят за скандалния радиоводещ Боби Цанков, свързан със сочения за наркобос Антон Милтенов-Клюна, и за бизнес дамата Ваня Червенкова. Дни след избухването на скандала, за да се защити, шефът на НСО ген. Димитър Владимиров се оплака, че ако от МВР го били информирали по-навреме, той щял да вземе мерки.

"Аз държа на екипа си и не бих искал директорът на НСБОП ген. Румен Миланов да бъде сменен", каза ген. Борисов пред журналисти по време на международен форум срещу фалшификациите на евро в София. "Това обаче не зависи от мен, а от министъра", добави главният секретар.

Министърът на вътрешните работи Георги Петканов отказа да коментира темата с думите: "Ще ви кажа, когато му дойде времето".

"Не решавам аз, но всичко ми е ясно", каза самият ген. Миланов.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?