Министър-председателят е "за" употреба на сила от гражданите срещу крадците

За един селянин да му откраднеш прасето е все едно да фалираш на някой фирмата

Министър-председателят Бойко Борисов даде да се разбере, че подкрепя употребата на сила от страна на гражданите срещу крадците, нарушаващи частната собственост. "Няма да звучи по европейски и ... ще бъда обвинен. Иначе изцяло съм на страната на неприкосновената частна собственост. В дома ти никой няма право. Ако някой дойде, да си търпи последствията, каквито и да са те", коментира Борисов в понеделник пред бТВ.

"И като се има предвид, че в болшинството случаи крадците са много добре натренирани хора и с огромно предимство пред обикновените хора, които си стоят в жилището, освен това те идват подготвени, идват в кондиция да правят обир или каквото и да било, докато човекът може да си седи и да си гледа телевизия, да си чете вестник, отпуснал се е. Реакцията му е в пъти по-занижена, отколкото на крадеца, който влиза вътре, така че моето мнение е, ако мога... така, да се подразбере какво е, е, че който влезе там, да си носи каквито и да са му последствия", разясни министър-председателят, който е и бивш главен секретар на МВР.

Той каза, че е готов да подкрепи съответна законодателна инициатива.

"Може, и без да го казвам на глас, съм готов да го подкрепим, ако влезе в парламента, с пълна сила. Това ми е убеждението", каза Бойко Борисов. За да подкрепи тезата си, той каза, че "за един селянин да влезеш да му откраднеш прасето е равносилно на някой да му фалираш фирмата или... това му е животът."

След това премиерът пак даде пример от своето детство.

"И аз, бог да я прости майка, Борко, като беше малък, обичаше да ѝ яде кокошките и докато го дресирам да спре да го прави, няколко сутрини заварвам го, бързо прибирам, отивам, купувам от пазара, слагам нови кокошки, а тя плаче за тях като за деца...Но на майка кокошките, които носеха яйца, тя ги знаеше и вика "не, това не са моите кокошки". Нема я оная сивичката примерно. Де да знам коя е била сива, и коя не, ама гледам веднага да ги попълня съставът да е същият", приключи разказът си Борисов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?