Министър Станков ще проверява защо прокуратурата забави следователя за убийството на молдовеца

Министърът на правосъдието Антон Станков ще направи собствено проучване защо следователят е закъснял за огледа на мястото, където в събота беше убит молдовецът Александър Рибаков.

Първоначалните ми данни са, че не е имало добра комуникация между следствената служба и МВР, но тези данни трябва да бъдат проверени, каза Антон Станков след среща с представители на НДСВ в централата на партията. Попитан дали този въпрос ще бъде внесен за обсъждане във Висшия съдебен съвет, министър Станков каза, че това ще бъде направено, ако е от компетенциите на съвета.

В събота главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов каза, че се обадил бесен на главния прокурор Николай Филчев заради забавянето на следователя. Поради тази причина оперативните мерки по съботното убийство са се забавили повече от два часа.

През това време телефоните на убития звъняха няколко пъти, по номерата видяхме, че част от обажданията бяха от Русия, а нищо не можехме да направим, коментира главният секретар на МВР, който беше на местопроизшествието.

От прокуратурата в събота казаха, че в понеделник ще се проведе съвместно заседание с МВР.

Очаквайте подробности

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?