Министър Трайков станал решителен в последния месец

Министър Трайков станал решителен в последния месец

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е започнал да се справя много по-добре в последния месец, заяви премиерът Бойко Борисов пред БНР във вторник, в отговор на въпрос планира ли засилване на икономическия екип в правителството.

"Аз мисля, че особено в последния един месец и в преговорите с Русия, и в твърдата си позиция, която имаше, министър Трайков започна да се справя много, много по-добре, отколкото преди това. Действително и аз водих много приятелски, много мъжки разговор с него преди месец, месец и половина някъде и му казах или ставаш решителен, защото, когато има колебания, те се предават върху кабинета, в дадена дейност, защото, преценяваш кое е правилното и действаш, стоим зад теб. Но не искам да има колебания. И аз мисля, че той се справи прекрасно", коментира Бойко Борисов.

Ние изпълнихме всичките си ангажименти, каза още министър-председателят в отговор на въпрос за първата година от мандата.

"И пари за тютюнопроизводителите осигурихме, никой нито сме му сменили имената, нито сме го изселили, като етническа толерантност. Пуснахме всички еврофондове, това, което се искаше от нас. Най-добрият доклад, който Брюксел е писал за България, най-високата оценка на всички кредитни агенции. В смисъл за една година се направи доста."

"В момента ние правим  120 км магистрала, едновременно на няколко места тази година. Първата година на управлението завършваме с толкова магистрали. С една дума, това, което българите могат да очакват, е, че 2012 г. в средата ще имат магистрала завършена, цяла, до морето, ще имат метро в двете посоки, ще имат спортна зала за 18 000 човека. С една дума, илюзии или мечти, които никой за тези 20 години не си е мислил, че ще се случат", обобщи Бойко Борисов.

"Мисля, че ние много твърдо, много праволинейно вървим напред", каза още премиерът.

Споделяне

Още от България