Министърът на администрацията оцени евровота на 12 млн. лв.

Министърът на администрацията оцени евровота на 12 млн. лв.
Около 12 млн.лв. ще струва провеждането на изборите за български евродепутати, сочи професионалната прогноза на министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев. Това съобщи той пред бТВ в неделя.

Той уточни, че не знае какво е решението на центарлната избирателна комисия по този въпрос, но според него евровотът ще струва около 12 млн.., а за двата тура на местните избори, които предстои да се проведат през есента, ще са нужни под 20 млн. лв.

Общо сме поискали 30млн.лв., но финансовият министър ни даде 20 млн. лв., съобщи Василев и допълни, че не се сърди на Пламен Орешарски, тъй като ходът му бил нормален “за да се спре безграничното искане на повече средства”.

По повод участието на неговата партия НДСВ в евровота, министърът на държавната администрация коментира, че “смятаме да се представим заслужено добре, тъй като темата ни приляга”. Василев заяви, че той би бил изключително недоволен, ако НДСВ няма поне трима депутати в Европейския парламент. Той изрази съжалението си, че не е било прието решението листата за европарламента да е от 36 души, защото тогава щели да бъдат представени максимален брой от регионите на страната, което сега било трудно с листата от 18 души.

Не са предвидени средства за трети избори – евентуални предсрочни парламентарни, от каквито премиерът Сергей Станишев заяви преди време, че не се страхува. “В живота винаги е така, винаги може да има предсрочни избори и тогава държавата ще заплати за тях”, каза Василев.

Споделяне

Още от България