Министърът на финансите: Течът може да е проблем при скрита банкова сметка от съпругата

Министърът на финансите: Течът може да е проблем при скрита банкова сметка от съпругата

След безпрецедентната хакерска атака срещу информационната система на НАП министър Владислав Горанов направи няколко коментара в предаването "На четири очи" на бТВ. Mediapool публикува част от тях:

"НАП е най-електронизираната и най-френдли в общуването с българските граждани институция. Нормално е да се атакува точно тя. Колкото повече администрацията се отваря към външен достъп, толкова повече рисковете за злоупотреби ще растат".

"Да не превръщаме тези терористи, които злоупотребиха с данните на българските граждани, в герои. Ако този млад човек е добросъвестен и беше отишъл при службите да каже, че има слабост, това е нормална човешка позиция. Ако той иска просто да се похвали на някоя млада приятелка колко добър хакер е..."

"Нямаше да има тема с кибератаки срещу приходната система, ако не можеше да достъпиш никаква информация в нея, ако всичко се подаваше на хартия и ако се обработваше само аналогово."

"Ако някой има банкови сметки в чужбина и не ги е обявил на съпругата си, това може да е проблем. Ако някой е подвел някой, че не разполага с определена банкова сметка или имуществено състояние, това също би могло да е проблем. Това е информацията, която се събира по демократичен способ."

Споделяне

Още по темата

Още от България