Министърът на културата кани на митинг за годишнината от протестите

Министърът на културата кани на митинг за годишнината от протестите

По своя лична инициатива служебният министър на културата Велислав Минеков разпрати до медиите писмо-покана за митинг пред президентството по повод навършващата се годишнина от началото на антиправителствените протести през 2020 година.

Писмото е разпратено от личния мейл на министъра. С него той призовава гражданите да отпразнуват заедно "съединението, което прави силата".

Пред "Дневник" пресцентърът на Министерството на културата уточнил, че това е изцяло лична инициатива на Минков, предприета в качеството му на гражданин, а не на министър.

Заедно с Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов Велислав Минеков бе част от "Отровното трио"което се превърна в лице и организатор на протестите с искане за оставки на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Ето и пълният текст на писмото:

Здравейте, измина една година, откакто стартираха протестите ни срещу мафията, която си имаше държава.

116 дни, които събудиха гнева на българите във всяка точка на света.

12 месеца, в които неистовата ни мечта за нормалност изпълваше площадите и улиците из цяла България.

365 дни, в които продължаваше битката ни за връщане на държавността, нормалността и компетентността във всички сфери. Битка, подкрепена от всички - от безработния, през завърналите се от чужбина успели и кадърни млади хора до президента на България.

8 760 часа, изпълнени с доказателства, че гражданското общество не е само куха фраза, а реалността, която заслужаваме – ние, децата ни и нашите внуци.

Нека се съберем на 9 юли от 19 часа пред Президентството, за да отпразнуваме съединението, което направи силата.

И да си припомним, че не трябва да губим нито секунда повече в компромиси – с държавата, с бъдещето и със съвестта си.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?