Министърът на околната среда започва дебат по всички спорни екологични въпроси

Служебният министър на околната среда Юлиан Попов обяви, че иска обществен дебат по всички спорни въпроси, свързани с екологията в страната, и вече е започнал неформална подготовка за провеждането му.

Министърът смята, че в този дебат трябва да бъдат експертно представени всички позиции по спорните въпроси, свързани с опазването на околната среда.

Всяка от тях има основание и легитимност, включително и тези, които се наричат мафиотски, смята Попов, който обясни, че не приема всеки бизнесмен и всеки държавен служител в България да се нарича мафиот. Това ме прави гневен, когато се нападат невинни хора без основание и без знание какво точно те правят, обясни министърът пред Нова телевизия.

 „Не става въпрос за това дали аз ще разреша един проект или друг, но има голямо напрежение, а дебат между различните позиции до този момент не се е състоял, каза Попов.

Той представи документ, който удостоверява, че е направил необходимото за възстановяване на българското си гражданство и отказване от британско. Причина за това станаха подозренията, че той няма право да заема поста си в правителството, тъй като конституцията не позволява това на хора с двойно гражданство.

Не е чак такава жертва да се откажеш от британското гражданство, след като си гражданин на Европейския съюз, заяви Попов.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?