Министърът на околната среда започва дебат по всички спорни екологични въпроси

Служебният министър на околната среда Юлиан Попов обяви, че иска обществен дебат по всички спорни въпроси, свързани с екологията в страната, и вече е започнал неформална подготовка за провеждането му.

Министърът смята, че в този дебат трябва да бъдат експертно представени всички позиции по спорните въпроси, свързани с опазването на околната среда.

Всяка от тях има основание и легитимност, включително и тези, които се наричат мафиотски, смята Попов, който обясни, че не приема всеки бизнесмен и всеки държавен служител в България да се нарича мафиот. Това ме прави гневен, когато се нападат невинни хора без основание и без знание какво точно те правят, обясни министърът пред Нова телевизия.

 „Не става въпрос за това дали аз ще разреша един проект или друг, но има голямо напрежение, а дебат между различните позиции до този момент не се е състоял, каза Попов.

Той представи документ, който удостоверява, че е направил необходимото за възстановяване на българското си гражданство и отказване от британско. Причина за това станаха подозренията, че той няма право да заема поста си в правителството, тъй като конституцията не позволява това на хора с двойно гражданство.

Не е чак такава жертва да се откажеш от британското гражданство, след като си гражданин на Европейския съюз, заяви Попов.

Споделяне
Още от България