Министърът на регионалното развитие си пази и мястото в Министерския съвет

Министърът на регионалното развитие си пази и мястото в Министерския съвет

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е излязла в неплатен отпуск като директор на дирекция "Стратегическо развитие и координация" в Министерския съвет. Това съобщи в."Преса", като се позовава на отговор на правителството.

 

По този начин министър Терзиева си запазва старото място в случай, че правителството на Пламен Орешарски падне от власт.

 

Въпросът беше актуален и се коментира дълго по време на назначаването на служебното правителство, защото голяма част от министрите бяха от администрацията на президента Росен Плевнелиев. Те също излязоха в отпуск, като след това се върнаха отново в администрацията на Президентството. Служебният премиер Марин Райков пък беше в неплатен отпуск от Министерството на външните работи, а финансовият министър Калин Христов – от БНБ.

 

Въпросът беше спорен, защото според Конституцията министрите не могат "да изпълняват друга държавна служба", но Законът за държавния служител разрешава мистрите и депутатите да излязат в неплатен отпуск от предишните им работни места.

Споделяне

Още от България