Министърът на спорта: По маниера на концентричните кръгове ще наслагвам и наставям

Мариана Георгиева. Сн. БГНЕС

Министърът на спорта Мариана Георгиева отчете във вторник работата си в рамките на час и 55 минути. "Не се щадя, когато говоря откровено, това ми е слабост", обясни продължителността на изявата си министърът.

"Акумулирах веднага самостоятелно и го споделих с екипа си, че ген. Владимир Стойчев е емблема, история, памет на олимпизма в България. Аз мога да си позволя да прибавя и традиция, и история, корени, философия. Дошли сме на коне на тази земя".

Така Георгиева, цитиранa от dnevnik.bg, обясни защо конният спорт ще бъде сред 21-те приоритетни за държавно финансиране спортове. Ген. Владимир Стойчев е дългогодишен председател на БОК, участник на олимпийските игри през 1924 и 1928 г.

"Ние се грижим, коректното партньорство с федерациите да бъде в плана на взаимното зачитане и конструктивизма. Моята политика, политиката на екипа на Министерството на младежта и спорта като цяло, това, което е лого и философия на кабинета "Орешарски", е реална политика с прозрачност, принципност, последователност, с европейски стандарти. Излишно е да казвам, че всичко значи законосъобразност", обясни още Георгиева.

Тя разказа, че е изпадала и в други състояния - когато разговаряла с Екатерина Дафовска изпаднала няколко пъти в "конфуз", а при един разговор с бившия директор на дирекцията за елитен спорт Асен Марков се случило следното: "Беше вторник, между 15 и 15.15 часа, когато дойде при мен. От обясненията му се умалих, разтресох се".

Тя обясни, че има определен маниер на поведение в правенето на политика. "По маниера на концентричните кръгове ще наслагвам и наставям", добави тя.

Споделяне

Още от България