Министърът на туризма не знае групировки да са концесионери на плажове

Николина Ангелкова се надява да получи роля в холивудски филм

Министърът на туризма не знае групировки да са концесионери на плажове

Министърът на туризма Николина Ангелкова не е чувала фирми, свързани с ДПС, изпълнителния директор на "Лукойл България" Валентин Златев и с бившите силови групировки ВИС и СИК, да стопанисват плажове.

Преди седмица Министерският съвет даде на концесия за 15 години четири плажа по Черноморието на фирми свързани с тях. Резултатът от конкурсните процедури беше съобщен два месеца по-рано - още в края на миналата година от вицепремиера по икономическата политика Валери Симеонов, което поставя въпрос дали е бил предизвестен избора на победителите.

"Ние при нас нямаме такива данни. Има си фирми, кандидатстват, там няма никакви такива имена", каза Николина Ангелкова пред бТВ.

Тя посочи, че има ясни правила как се провеждат процедурите за концесиите. "Ние никого не можем да накараме на сила да ходи да кандидатства", каза министърът на туризма по повод факта, че за две от процедурите е имало само по един кандидат, а за другите два плажа кандидатите са били само по двама.

След построяването на "летния сарай" на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, достъпът до част от плажа пред него е затруднен. Плажната ивица "Росенец" беше спечелена на концесия за 15 години от строителя на двореца "Хермес Солар".

На въпрос дали всеки ще може да ползва този плаж, Ангелкова отговори:"Естествено, че всеки един може да отиде на всеки един от плажовете".

Министърът на туризма отчете, че през миналата година у нас са почивали 547 000 руски туристи, от които около 350 000 - 380 000 имат имоти в България. По думите на Ангелкова "колкото гръцки туристи идват у нас, толкова български ходят в Гърция“. Годишно си разменяме около 1.2 млн. души, каза тя. Всеки има вкус, всеки има индивидуални предпочитания. Може на тях да им е омръзнало тяхното море", коментира Ангелкова по адрес на гърците.

Министърът на туризма коментира и личната си визита до Лос Анжелис за церемонията по връчването на тазгодишните награди "Оскар".

"Платила съм си самолетните билети и престоя там, имам достатъчно средства да отида до Лос Анжелис. Изключително трудно е и е изключително голяма чест да те поканят на "Оскар"-ите", каза Ангелкова по повод коментарите и въпросите относно визитата ѝ в Бевърли Хилс. Посочи, че сама си е избрала роклята за вечерта - лилава дантелена.

Уточни, че е била на събитието по покана на нейни лични приятели - много известни актьори и продуценти. Нарече Силвестър Сталоун и Салма Хайек "изключително големи приятели на България". Ангелкова качи снимки с тях на страницата си във "Фейсбук" от събитието.

"Това е много голяма чест за нас. Не всяка държава може да се похвали, че Силвестър Сталоун харесва нашата страна!", каза министърът на туризма. Тя вярва, че чрез киното може да се популяризира България.

На въпрос дали не са ѝ предложили роля, Ангелкова отговори: "Нищо не се знае - какво ще се случи и какво ще ми предложи съдбата".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?