Министърът на земеделието отложи отговора за скъпите джипове пред депутатите

Министърът на земеделието отложи отговора за скъпите джипове пред депутатите

Министърът на земеделието Десислава Танева няма да се яви днес в парламента, за да даде обяснение за джипове за 200 хил. лева, поръчани от горски предприятияи доставени от неин съученик.Това стана ясно от програмата за редовния петъчен парламентарен контрол, която е публикувана в сайта на Народното събрание.

Питането беше отправено от независимия депутат Георги Кадиев и беше включено в програмата на контрола днес. Министър Танева обаче е поискала отлагане на отговора със седем дни, като причини за това не са посочени.

Луксозните лимузини бяха доставени от сливенската компания "Кале Ауто", която е собственост на съученика на земеделския министър Калоян Ганев.

Според обясненията на Танева скъпите джипове са нужни за луксозен туризъм. Земеделският министър не вижда нищо нередно в това, че поръчката е спечелена от съученика ѝ.

Условията в търговете бяха написани така, че на тях отговаряше само един вид автомобил, чийто вносител се оказа именно "Кале Ауто". На два от търговете компанията беше единствения кандидат. След изнасянето на информацията публично, условията по третия търг бяха променени, но поръчката отново беше спечелена от съученика на Танева, защото в документите на другия кандидат бяха открити грешки.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов вече защити министър Танева. Преди дни той обяви, че няма нищо смущаващо, че Танева и продавачът на колите са съученици. "Всички в България сме съученици", каза Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?