Министерството на икономиката отрече слухове за фалшиви дипломи на Делян Добрев

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма отрече появилите се в медиите информации, че новият министър Делян Добрев има фалшиви дипломи.

В съобщение до медиите от министерството заявяват, че "подобни твърдения категорично не отговарят на истината".

Министър Добрев е завършил специалност "Икономика", степен бакалавър в Уеслеански университет - Мидълтаун, Кънектикът (2002 г.).

Освен това министър Добрев притежава магистърска степен по маркетинг Университета за национално и световно стопанство, София, припомнят от министерството.

В писмото до медиите са прикачени сканирани дипломите за висше образование на министър Делян Добрев за бакалавър и за магистър, както и тази от САЩ.

Според биографията му на сайта на правителството пише, че е специализирал и счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.

В четвъртък бе разпространена информация, че Делян Добрев не присъства в регистрите на университета, в който твърди, че е учил в САЩ.

Новината дойде след като миналия месец германските власти потвърдиха, че дипломата за висше образование на Калина Илиева е фалшива. Илиева беше шеф на Държавен фонд "Земеделие".

Споделяне

Прикачени файлове

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?