Министерството на културата информира за концерти в Русия на министерския син

Диригентът Божидар Абрашев-син, син на министъра на културата Божидар Абрашев, ще гостува през септември в Москва по покана на ръководителя на камерния оркестър "Кантус фирмус" с ръководител Александър Хургин, съобщи дирекция "Връзки с обществеността" на Министерството на културата.

Идеята за гостуването на Божидар Абрашев-син е на младия и талантлив български музикант Павел Минев, който живее и успешно музицира в Москва, се посочва в съобщението. Павел Минев е участник в програмата на Българския културен институт в Москва и досега по негово предложение в руската столица са гостували и други български музиканти.

Под диригентството на Божидар Абрашев-син, камерният оркестър "Кантус фирмус" ще изнесе два концерта в градовете Толиати и Тула на 21 и 22 септември. В програмата на концертите са произведенията -Любомир Пипков -Симфония 4, Менделсон- Концерт в ре-минор за оркестър и цигулка -солист Александър Хургин, и Чайковски-Серенада за струнен оркестър, информират от министерството.

Средствата за гостуването се осигуряват от оркестър"Кантус фирмус".

Българският културен институт в Москва вече е отправил покана до оркестър "Кантус фирмус" да изпълни същата програма в салона на центъра ни на 24 септември, като част от изявите, посветени на 100-годишнината от рождението на композитора Любомир Пипков, допълват от ведомството на Божидар Абрашев.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?