Министерството на културата се поправило за асфалта на столичния бул. "Прага"

Сн. БГНЕС

Министерството на културата е подкрепило замяната на паветата на столичния бул. "Прага" с асфалт в последния момент. Общината беше решила да асфалтира булеварда, въпреки че в предишно становище на министерството се искаше той да бъде павиран. В петък културното ведомство е променило решението си и в неделя е започнало полагането на първия пласт асфалт, каза в понеделник зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Сред аргументите на общината за подмяната на паветата с асфалт е фактът, че в близост до бул. "Прага" се намират едни от най-важните болници у нас и придвижването на линейките трябва да е максимално комфортно. Според Крусев полагането на асфалт ще намали шума от преминаването на коли по „Прага” и ще направи по-комфортно пътуването за хората, които ползват тролеите с маршрут през булеварда.

Министерството на културата се съгласило с аргументите на общината, след като тя изпратила възражение на първото становище да се оставят паветата.

Ремонтът на пътното платно на бул. "Прага" трябва да приключи до края на седмицата, движението на коли ще бъде възстановено и ще продължи работата по тротоарите. Булевардът беше затворен в началото на юли и трябваше да бъде готов до средата на август, но ремонтът се забави.

От днес е пуснато движението по моста "Чавдар". От неделя за ремонт е затворен бул. "Тодор Каблешков". Неговата реконструкция ще продължи около четири месеца. Булевардът ще бъде разширен с две ленти в участъка между булевардите "Цар Борис ІІІ" и "Братя Бъкстон". Освен това ще бъде удължен с близо 2 километра и ще бъде изграден нов мост.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?