Министерството на отбраната купува 34 жилища във Враца

Въпреки призивите на финансовия министър за съкращаване на разходите, военното министерство продължава с активното закупуване на жилища. В четвъртък правителството възложи на министъра на отбраната да закупи 34 жилища във Враца. В апартаментите ще бъдат настанени военнослужещи от гарнизона, които живеят на свободен наем.

"Средствата, необходими за закупуване на жилищата, се осигуряват от допълнителни кредити по бюджета на МО в размер на 45 млн. лв. за попълване на ведомствения жилищен фонд", съобщиха от правителствената информационна служба.

На 16 април правителството възложи на министъра да купи 47 апартамента в Сливен и в Карлово.

За задоволяване на жилищните нужди на военнослужещите МО обяви конкурс за закупуване на жилища в София, Пловдив, Благоевград, Враца, Плевен, Белене, Ловеч, Варна, Бургас, Карлово, Смолян, Асеновград, Ямбол и други градове.

В четвъртък правителството разреши да бъдат продадени на търг два имота – частна държавна собственост, които се управляват от Министерството на отбраната, но са с отпаднала необходимост.

Единият е в Сливен и представлява терен от 142 дка, застроен с осем сгради, а другият е във Варна – 10 дка с две незавършени сгради.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?