Министерството на отбраната обещава да отвори резиденция "Лозенец" в София

Няколко десетки столичани се подписаха под искането за отваряне на парка на резиденция "Лозенец"

Министерството на отбраната обещава да отвори парка към резиденция "Лозенец" в София за посетители, съобщиха от градската организация на БСП в София във вторник.

Така подписката на общинския съветник от левицата Румен Георгиев даде резултат още в първия ѝ ден. Набирането на подписи за искането започна в 11 часа. Събраха се десетки хора от столичния квартал.

Дойдоха и партийни функционери от БСП начело с кандидата за кмет на София Михаил Мирчев и лидера на градската организация Калоян Паргов. Така те използваха доброто начинание като неофициален старт на предизборната си кампания за местните избори през есента.

Само за половин час Румен Георгиев е събрал около 120 подписа на жители на квартала в инициативата си, се казва в съобщението на БСП.

Още по време на разговорите със събралите се граждани, инициаторите на подписката са получили обаждане с покана за среща от представители от Министерство на отбраната, което стопанисва резиденция "Лозенец".

По обяд Румен Георгиев, проф. Михаил Мирчев и Калоян Паргов са се срещнали със съветника на министъра на отбраната Валерия Кардашевска, с парламентарния секретар Лора Кендова и с медийния съветник на министъра на отбраната Бойко Станкушев.

Двете страни са постигнали съгласие да бъде започната работа по отварянето на парка и осигуряването на свободен достъп до него на гражданите и гостите на столицата.

"Надявам се с помощта на гражданите наистина паркът да бъде отворен", каза Румен Георгиев. Според него в този "затворен" сега парк трябва да се разхождат майки с деца, ученици, възрастни хора. По думите на Георгиев целта на акцията е паркът да се използва за културни мероприятия като могат да се правят и концерти на открито.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?