Министерството на туризма пусна поръчка за екскурзоводи и планински водачи за 3 млн. лв.

Министерството на туризма пусна поръчка за екскурзоводи и планински водачи за 3 млн. лв.

Министерството на туризма обяви обществена поръчказа 3 млн. лв., с която се цели да се подпомогнат екскурзоводите и планинските водачи. Двата сектора досега не са получили подпомагане заради коронакризата, въпреки че бяха засегнати от введените противоепидемични мерки.

Предметът на поръката е за избор на външни експерти за популяризиране на малките и средни предприятия и организациите за управление на туристическите райони за период от 9 месеца.

В поръчката могат да кандидатстват неправителствените организации, обединяващи екскурзоводите и планинските водачи.

Те ще отговарят за изпълнение на два вида дейности. Едната е свързана с онлайн презентации на забележителности - исторически, културни, природни, както и представяне на продукти местно производство и места за настаняване, хранене и развлечение. Заложено е да бъдат направени  5000 такива презентации.  Другата дейност е свързана с онлайн турове на исторически, културни и природни забележителности, като общият им брой също е 5000.

С реализацията на проекта се цели насърчаване на вътрешния туризъм и привличане на повече пътувания към районите на страната.

Заявленията за участие ще се подават чрез системата за електронни обществени поръчки ЦАИС ЕОП.

Срокът за изпълнение на предмета на обществената поръчка е до девет месеца от датата на влизане в сила на договора, но не по-късно от 23 май 2023 г.

Финансирането на поръчката ще се осъществява със средства от ЕС по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014 - 2020.

Министерството на туризма допълнително ще информира за началната дата, от която заинтересованите страни могат за подават своите предложения.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?