Министерството на Василев въведе електронния подпис

В сряда министерството на транспорта и съобщенията започна прилагането на електронния подпис при приемането и издаването на документи. Първият електронен подпис бе положен от министър Николай Василев, в официални писма до премиера, председателя на парламента и колегите си министри, с които ги уведомява за въвеждането на електронния подпис в администрацията.

В началото на юли т.г. правителството определи ресорното за технологичния сектор ведомство за първото министерство, което трябва да започне да приема електронни документи, подписани с универсален електронен подпис. В момента тази услуга се предлага от данъчната администрация и от осигурителния институт.

От ведомството на Василев съобщават, че граждани и фирми вече ще могат да изпращат и да получават от транспортното министерство електронни документи. Условието е освен да притежават универсален електронен подпис, да спазват и изискванията за работа с електронните документи в министерството, които са публикувани на уеб-страницата на ведомството.

Министър Николай Василев, цитиран от пресслужбата си, определя въвеждането на електронния подпис в МТС като стъпка за изграждането на електронно правителство, което ще облекчи работата на гражданите с администрацията.

Споделяне

Още от Бизнес