Министри на откриването на еврокампанията на БСП

С изпълнение на Николина Чакърдъкова и нейния Неврокопски ансамбъл и реч на премиера и лидер на БСП Сергей Станищшев, социалистите откриха в петък във Варна предизборната си кампания за депутати в Европейския парламент (ЕП).

Социалистите събраха свои симпатизанти в Двореца на културата и спорта в морската столица. На встъпителния концерт, в който участваха още Ивана, дует Каризма, Марияна Попова и Веселин Маринов, присъстваха и 18-те кандидат-евродепутати в листата, както и министрите от квотата на БСП Петър Мутафчиев, Емилия Масларова, Асен Гагаузов и Румен Овчаров.

Замислям се колко години нашият народ върви към целта Европейски съюз и колко усилия и жертви ни коства този път, заяви в словото си Станишев.

Той каза, че правителството трябва да допринесе България действително да бъде успешна държава и да се интегрира в съюза. По думите му за това трябва да помогне и всеки един българин.

“България е изправена пред нов избор и за първи път ще може да повлияе върху развитието на ЕС, това не е просто политически клуб и общ пазар, а съюз на народи, които споделят общи ценности, между тях и на социалната държава”, обясни лидерът на социалистите.

“Платформа Европейски социалисти предлага листа от достойни български граждани, добри професионалисти и хора, които могат да отстояват интересите на нашата страна в Европейския парламент. Убеден съм, че българските социалисти имат всички основания да се явят на тези избори с високо вдигнато чело, защото ние сме партията, която гарантира икономическо развитие и работи за социално развитие”, обяви още Станишев.

Споделяне
Избори за Европарламент 2007

Още от Избори за Европарламент 2007

Къде му е мястото на Бойко Борисов?