Министри подкрепят Борисов на стадиона, Дянков разпъна плаката "Тигрите-без дефицит"

Отборът на премиера спечели финала на aматьорската футболна лига

Министър Симеон Дянков и заместничката му Боряна Пенчева развяват плаката "Тигрите – без дефицит". Снимка Sofiautre.bg

Футболният отбор на Бойко Борисов "Витоша" (Бистрица), известен и като "Тигрите" спечели aматьорската футболна лига, след като във финала се наложи с 2:1 над "Две могили" пред погледите на куп министри, начело с вицепремиера Симеон Дянков, които дойдоха да подкрепят началника си на националния стадион "Васил Левски".

Борисов, който играе като тежък нападател и често отбелязва голове, предимно от дузпи, този път не успя да се разпише. Не помогна и мощната подкрепа на Дянков, който разпъна плакат с надпис: "Тигрите - без дефицит".

В началото на правителственото заседание в сряда Бойко Борисов отправи специални благодарности към министрите, които подкрепиха отбора му.

Освен Дянков, мача изгледаха Мирослав Найденов , Ивайло Московски и Свилен Нейков.

"Благодаря на Дянков и на Боряна Пенчева (зам.-финансов министър) за подкрепата вчера. Аз даже не повярвах на очите си, като гледам едни плакати. Чета текста, много финансов ми звучи, не футболен. Като го видях Дянков вече, викам - ясна работата", разказа Борисов.

Той посъветва транспортния министър Ивайло Московски по примера на Дянков и той да си направи реклама.

"Виж как могат финансите да си направят безплатна реклама, Московски. Ако ти беше дошъл с някой влак, с някои железници, нямаше днес да има митинг, да стачкуват пред министерството", каза Борисов.

Министър-председателят редовно играе футбол, включително и в работно време, което оправдава с това, че става много рано и веднага се захваща за работа, с което компенсира часовете, прекарани на футболното игрище.

До момента обаче той демонстрира принципност и не позволява никакви преференции за "Тигрите". За последно премиерът се намеси и не позволи Столичният общински съвет да даде половин милион лева за ремонт на клубния стадион.

Борисов освен това показа, че много държи на съотборниците си, а на някои от разчита и за държавното управление. Така например съотборникът му Владислав Стойков, известен с прякора Лито, бе назначен от министър-председателя за областен управител на Кюстендил. Други обаче имат по-скромни кариери, а на всичкото отгоре са неразбрани от началниците си, когато излизат в средата на работния ден да ритат футбол. Миналата година стана ясно, че Бойко Борисов се е обадил на шефа на митниците да върне на работа в софийската аерогара митничаря Николай Вучев – Вучката, който е футболист на "Тигрите".

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?