Миню Стайков е обявил гладна стачка

Миню Стайков е обявил гладна стачка

Алкохолният бос Миню Стайков, който е в ареста от над 8 месеца, е обявил гладна стачка, съобщи адвокатът му Лъчезар Таков. Бизнесменът е с обвинения за държане на контрабандни цигари и данъчни престъпления от миналата година, а отскоро е обвиняем и за злоупотреба с европейски фондове.

"Всеки носи глава на раменете си и има право да си избира поведението. След като човекът не вижда надежда в правосъдната система и заради това обявява гладна стачка, да обърне внимание на себе си – той е решен да отиде до край“, заяви Таков, цитиран от БНР.

Според адвокатите на Миню Стайков прокуратурата му повдига ново обвинение, за да бъде държан в ареста. Бизнесменът трябваше да бъде освободен, тъй като изтичаше максималният срок за задържането му по старото обвинение.

Прокурорската акция за злоупотреби с евросредства съвпадна с искането на адвокатите на Стайков за отвод на наблюдаващия прокурор по делото за цигарите Ангел Кънев. Те твърдят, че обвинителят е заинтересован от изхода на делото, тъй като е купувал земи от "Винпром Пещера" – основният конкурент на Стайков в алкохолния бизнес. Прокурорът отказа.

Новината за гладната стачка бе съобщена в деня, когато Стайков поиска за пореден път да го освободят от ареста. Друг известен бизнесмен, Ветко Арабаджиев, също обвиняем, бе оставен за постоянно под стража. Той бе екстрадиран наскоро от Испания след няколкомесечно издирване. Арабаджиев е обвиняем за пране на пари.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?