Миню Стайков ще навърши една година в ареста

Миню Стайков, БГНЕС

Апелативният спецсъд отново отказа да пусне от ареста собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков и след две седмици той ще навърши една година, откакто е под стража. Бизнесменът настоява да бъде пуснат от килията заради влошеното си здраве и възможността да се лекува.

Миню Стайков бе задържан през есента на миналата година и обвинен за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и продажба на акцизни стоки без бандерол. Разследването трябва да приключи до средата на септември, след което делото да бъде внесено в съда.

Адвокатите на Миньо Стайков се позовават на психиатрично изследване, според което Стайков страда от депресия и мисли на безнадеждност.

"Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. И тъй като става дума за счетоводство и експертизи, които са направени, няма с какво да попреча (на разследването)“, казва Стайков, цитиран от БТА.

Към защитата на бизнесмена се присъединил и швейцарският адвокат Винсент Солари, който не се яви в съдебната зала в четвъртък. Адвокат Солари защитава още футболната легенда и бивш шеф на УЕФА Мишел Платини.

"Той е добър пеналист, който се занимава с европейско право и би бил добър защитник на господин Стайков и това е неговият избор", коментира адвокат Анна Попова.

Споделяне

Още от България