Миню Стайков в инвалидна количка пред съда

Иска под домашен арест, експертиза ще установява как е със здравето

Миню Стайков в инвалидна количка пред съда

Линейка докара в съда на инвалидна количка от ареста алкохолния бос Миню Стайков във вторник за разглеждането на поисканата промяна на мярката му за неотклонение в домашен арест. Спецмагистратите обаче решиха медицинска експертиза да установи какво е здравословното му състояние.

Стайков е обвинен в производство на цигари и алкохол без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Адвокатът му Лъчезар Таков обясни пред журналисти, че откакто е в ареста бизнесменът бил отслабнал с 10 кг. Той обаче не каза какво е заболяването на Стайков.

Според решението на съда в следващите десет дни трябва да се  направи медицинска експертиза, която да изясни какви са здравословните проблеми на Стайков.

На другия обвиняем Балун Хазърбасанов също ще му бъде направен медицинска експертиза, от ендокринолог.

Миню Стайков, синът му Стайко Стайков, който още се издирва, и други лица са обвинени за участие в престъпна група организирала производството на цигари в нелегални фабрики, разпространявани след това на "черния" пазар. С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?