Мирела Демирева остана 12-та в скока на височина

Шампионка е Мария Ласицкене с 204 сантиметра

Мирела Демирева остана 12-та в скока на височина

Мирела Демирева не успя да влезе в битката за медалите в скока на височина на Олимпийските игри в Токио. Така тя не успя да защити сребърното си отличие от игрите в Рио 2016.

Състезанието за Демирева не започна по най-добрия начин. Тя направи неуспешен опит на началната височина от 184 см, но след това успя да я преодолее при втория си опит.

На 189 см бе безапелационна още при първия си скок.

На 193 см българката направи два неуспешни опита, но продължи напред след като взе височината от третия път.

Следващата височина от 196 см обаче се очаказа непосилна за нея, макар че при третия ѝ опит малко не и достигна, за да я преодолее.

Така, сребърната медалистка от Олимпийските игри преди пет години остана на 12-о място в скока на височина този път.

"Щастлива съм тук, не съм минавала такива височини от 2019-а, ще продължа да скачам. Съжалявам, ако съм ви разочаровала. Олимпиадата е едно страхотно преживяване, обожавам да скачам и продължавам да работя, защото знам, че мога да дам още повече на моя любим спорт. Продължаваме напред", каза Демирева пред БНТ след отпадането от надпреварата.

Представянето на Демирева на олимпийския стадион в Токио е най-доброто от участниците ни в леката атлетика.

Дългочаканият златен медал спечели Мария Ласицкене, която преодоля 204 сантиметра. Така към трите си световни титли рускинята добави и олимпийската.

Състезанието не започна добре за Ласицкене. Тя преодоля началните височини от първия си опит, но на 1.96 м, 1.98 м и 2.00 м се справи от втори опит. Така до гросмайсторската височина от 2 метра начело в надпреварата беше австраийката Никола Макдермот.

Рускинята обаче се събра и преодоля от първи опит 2.02 м, а след това и 2.04 м, които се оказаха достатъчни за първото място. Така 28-годишната Ласицкене спечели дълго чаканият златен медал. На олимпийските игри в Рио 2016 тя не участва, след като руските атлети не бяха допуснати, заради допинг скандала.

Сребърното отличие остана за австралийката Никола Макдермот с 202 сантиметра – нейно лично постижение. Така тя повтори успеха на сънародничката си Мишел Браун, която също в Токио, но през 1964 г. остана втора във високия скок.

Бронзовият медал спечели 19-годишната украинка Ярослава Махучих, която преодоля 200 сантиметра.

Споделяне

Още от Спорт

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?