Миро Найденов в сделка с прокуратурата

Вместо да ходи в затвора, ще поеме безвъзмездно грижите за домашните любимци на обвинителите

Миро Найденов в сделка с прокуратурата

След разкритията, че прокуратурата е държала близо 4 години "чадър" над бившия земеделски министър Мирослав Найденов заради лични зависимости, произтичащи от факта, че като професионален ветеринар той се грижил за домашните любимци на обвинителите, делото по повдигнатите му корупционни обвинения е на път да пропадне. Причината е, че не може да се намери непредубеден съдебен състав, който да гледа делото, тъй като повечето магистрати и по-точно домашните им любимци са пациенти на Найденов.

Не става дума за подкупи и други подобни зависимости, всичко е патология – и животните боледуват, все някой трябва да ги лекува, коментираха източници, които категорично отхвърлят хипотезите за корупция в държавното обвинение.

Най-вероятно ще се стигне до споразумение с прокуратурата и вместо да ходи в затвора, д-р Найденов ще поеме безвъзмездно грижите за около 3000 домашни любимци (без да се смятат рибките) на близо 1800-те прокурори и следователи, съобщиха от ВКП в понеделник, 1 април.

"Това е ужасно тежка и бих казал миризлива работа. Може да се разгледа като справедливо наказание за греховете на Миро", обясни пред Mediapool високопоставен източник във Върховната касационна прокуратура, останал недоволен от временното изтегляне на евтините "дупета" от магазините преди 3 години. Някои в прокуратурата дори предполагат, че делото срещу Найденов от 2010 година е образувано точно заради атаките му срещу невинните изрезки от чужди салами, случили се по същото време.

Разбира се, като всяка друга работа по тези земи, и тази сделка не е съвсем чиста.

Прокуратурата вече е сключила устно споразумение с Найденов да прекрати корупционното дело срещу него, а обмисляните процесуални аргументи са, че става дума за "пълен т....к". В момента двама прокурори играят на бесеница и който първи познае липсващите букви във втората дума, той ще прекрати делото. След това обвинителят го очаква успешна кариера с топла супа на корем, което ще предизвика завистта на 67% от българите (според експресното изследване на Мира Радева).

Не така обаче стоят нещата при Найденов. В момента той пише проект за изграждането на суперспецприют към прокуратурата, който ще се грижи за възпитанието на домашните любимци по спартанския модел на Наказателно-процесуалния кодекс. Към плановете е приложена и Стратегия за борба с корупцията в суперспецприюта, което е поискано от експертите на Брюксел. Цацаров подкрепя твърдо Найденов и вече му е заявил тет-а-тет, че не би желал неговата анаконда Цаци и зайчето му Марсел да стават някакви лигльовци, а не дай си Боже - спечени типове.

Другите проблемни животни в прокуратурата са кривогледият хамелеон Керанка на прокурорката от Исперих Стефания, както и трикраката пантера Неделя, която сега се подслонява в Айтоския зоопарк. Тя е собственост на бургаския прокурор Петър – Катани Стоименов. Има и еднa гупa, която никой не иска. Тя е самотна. Въпреки всички трудности Мирослав Найденов е заявил на Цацаров, че не се плаши от задачите.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?