Миро отива на "Евровизия" с авторската си песен "Ангел си ти"

Миро отива на "Евровизия" с авторската си песен "Ангел си ти"
Миро ще представи страната ни на "Евровизия" в Осло с авторската си песен "Ангел си ти". Тя беше избрана в неделя вечерта измежду други четири, написани специално за него и предстоящото му участие в международния конкурс.

Зрителите на БНТ класираха "Ангел си ти" на първо място с 48,05% от техните гласове, събрани чрез sms-и и телефонни обаждания.

На второ място с 27,42% остана "Twist&Tango". Песента "Eagle" получи 12.47%, "Моят поглед в теб" - 3.53%, "Остани!" - 8.53 %.

Регламентът за избор на българска песен, която да ни представи на "Евровизия", беше променен, за да се сведе до минимум опасността от пореден скандал около нашия представител в конкурса.

Миро беше избран за изпълнител от популярни музиканти и медии, а след това беше определена и песента, с която той да се включи в състезанието.

"Ангел си ти" е композирана от самия Миро и беше сочена за победител в българското издание на "Евровизия" от редица музикални специалисти. Изпълнителят я представи за първи път още в началото на февруари и оттогава тя оглавява неофициални класации в интернет за предпочитаната песен, с която да се представим в Осло.

"Ангел си ти" Миро ще изпее в столицата на Норвегия, държавата-победител от миналогодишната "Евровизия" на 27 май. Тогава е вторият полуфинал на конкурса, в който ще участват 16 държави. 10 от тях ще се класират за финала.

Досега България е участвала в "Евровизия" пет пъти. Най-големият ни успех е от 2007 г., когато песента "Вода" на Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи се класира на пето място на финала на конкурса.

Миналата година Красимир Аврамов остана на 16-то място от възможни 18, но на единия от полуфиналите.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?