Мирослав Найденов е обсъждал кадровата политика на ГЕРБ с Пеевски

Бившият земеделски министър очаква още хора да се ”еманципират” от партията

Сн. БГНЕС

С Делян Пеевски съм се срещал по повод на кадровата политика на ГЕРБ по места, призна в сряда пред бТВ разследваният за корупция бивш земеделски министър Мирослав Найденов.

Коментирайки срещите на Цветан Цветанов с медийния магнат и депутат от ДПС, бившият министър каза, че Пеевски си е позволял да възразява за назначения.

”За своя регион (Пазарджик-бел.ред.) възрази за едно назначение. Мисля, че ставаше дума за директор на горското стопанство. При разговорите ни не е ставало дума за медийно отразяване. Не е имало медиен чадър над мен, не са ме щадили медиите. Отговарял съм на всички въпроси", обобщи Мирослав Найденов.

Той допълни, че очаквам от ГЕРБ да се еманципират още хора, защото те сега са в ситуация да бъдат безполезни.

Найденов обясни, че сред депутатите от ГЕРБ има много хора, които са ”свикнали да работят много и сега са в едно безвремие”. В отговор на въпрос Найденов каза, че очаква групата да се напусне от хора, който са били министри или активно ангажирани с управленски дейности. Групата беше напусната от бившия зам.-финансов министър Владислав Горанов и от бившия шеф на НАП Красимир Стефанов.

"Няма да стане революция в ГЕРБ. Много хора очакваха да се случи нещо с Цветанов на този конгрес, напротив, затвърди се статуквото", каза Найденов.

Той изрази надеждата си, че прокуратурата ще успее да докаже, че бившият вътрешен министър държи компромати срещу съпартийците си.

"Нерегламентирано години наред Цветанов събираше компромати по отношение на политическите си опоненти, по отношение на своите съпартийци и, разбира се, по отношение на определени представители на българския бизнес", каза Найденов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?