”Коледното чудо се повтаря ”

Мирослав Найденов обяви, че цените на храните падат за празниците

”Не говоря за хайвера, за трюфелите, за скъпите деликатеси”

Мирослав Найденов обяви, че цените на храните падат за празниците

Миналата година за първи път се случи чудото цените на храните да паднат преди Коледа. То се повтаря и тази година, заяви в неделя земеделският министър Мирослав Найденов. Поевтиняването на хранителните продукти е факт благодарение на кампанията ”Истински евтина Коледа”, каза Найденов.

”Да, сигурно на всички ни се ще те да са още по-евтини, но в контекста на цялостното поскъпване на живота въобще… Тази година беше белязана от рекордни цени на пшеницата, оттам – на фуражите, съответно на суровините за тези хранителни продукти. Няма как те да бъдат много по-евтини, но със сигурност към днешните дни, и то последните дни преди Коледа, те са по-евтини. И не луксозните стоки – аз няма да говоря за хайвера, за трюфелите, за скъпите деликатеси”, каза Найденов пред Нова телевизия.

Той съобщи, че засиленият контрол за качеството на стоките по магазините ще продължи и след празниците, за да е сигурно, че на клиентите няма да се продават застояли храни. Те евентуално могат да останат във витрините и по рафтовете заради по-голямото производство преди почивните дни.

”Благодаря на колегите от Агенцията по храните, защото и те са хора, и те искат да празнуват със семействата си, но все пак са по работните си места. Защото от тях зависи това всички ние да изкараме спокойно празниците и да не се озовем в болница след празничната вечеря”, каза още Найденов.

Министърът добави, че все повече ще се засилва контролът за добавяне на вода в пилешкото месо.

Предстои кампания за изясняване на това какво означават ”Е”-тата в храните, съобщи още земеделският министър.

Той увери, че предстои въвеждането на строг контрол и върху вноса и продажбата на електронни цигари.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?