Мис "Бикини" от Барселона се омъжила, преди испанската преса да й обърне внимание

Къщата в Барселона, Снимка: Ел Периодико

Бившата българската манекенка Борислава Йовчева, носителка на титлата "Мис Бикини", е сключила брак няколко дни преди испанският вестник "Ел Периодико" да излезе с обширна статия за разследване на пране на пари, в което може да се замесен премиерът Бойко Борисов. Това съобщи във фейсбук главният редактори на "Биволъ" Атанас Чобанов.

Справка в регистъра на имуществените отношения на съпрузите сочи, че бракът е сключен на 16 февруари в София. Йовчева се е омъжила за бизнесмена Йордан Христов. Двамата са избрали т. нар. законов режим на разделност, т.е. придобитото по време на брака имущество не се дели при евентуален развод. Христов има бизнес в туристическия бранш.

Пет дни след брака излиза статията в "Ел Периодико". В нея се твърди, че каталунската полиция "Мосос д'Ескадра" и антикорупционната прокуратура в Мадрид разследват подозренията за връзка на българския премиер Бойко Борисов с "международно изпиране на пари" с крайна дестинация в Барселона. Става дума за къща на стойност 3 млн. евро, купена през 2013 г., в която живее Йовчева, както и луксозен бутик.

Още през февруари Борисов отрече да има каквато и да е връзка с къщата в Барселона и Йовчева. Той твърдеше, че това е координирана атака от президента Румен Радев и Русия. За собственик на къщата се обяви бизнесменът Александър Чаушев, който твърди, че Йовчева е живяла там под наем.

Междувременно прокуратурата съобщи, че се е самосезирала по случая и прави проверка. Осем месеца по-късно за резултати не е съобщавано. През това време къщата бе обявена за продан, а бутикът – затворен.

Споделяне

Още по темата

Още от България