Мишел Обама се включи за първи път в предизборен митинг на Хилари Клинтън

Мишел Обама се включи за първи път в предизборен митинг на Хилари Клинтън

Първата дама на САЩ Мишел Обама се присъедини за първи път в предизборен митинг към кандидатката на демократите за президент Хилари Клинтън, съобщават информационните агенции.

Мишел Обама се включи активно в последните дни от предизборната кампания и се появи с Хилари Клинтън в критичния щат Северна Каролина. И двете жени призоваха хората да гласуват, като Мишел Обама припомни, че нейният съпруг спечели с малка преднина в Северна Каролина през 2008 г. и нямаше да бъде президент, ако бе загубил този щат.

"Хилари си свърши работата, сега ние трябва да свършим нашата и да я изберем за президент на Съединените щати", каза Мишел Обама.

Северна Каролина е един от щатите, в които вече започна предварително гласуване за президентските избори на 8 ноември.

Мишел Обама призова присъстващите да отидат и да гласуват. "Гласувайте точно сега. Тръгнете си оттук и гласувайте. Не позволявайте някой да отнеме това право от вас", призова първата дама.

Мишел Обама, която подобно на Хилари Клинтън отгледа децата си в Белия дом, каза, че Клинтън е по-добър пример за децата от Тръмп, чиято "реторика" за жените и момичетата е накарала младите жени да се почувстват унижени.

"Искаше ми се да не трябва да казвам това, но наистина достойнството и уважението към жените и момичетата също са заложени на тези избори", каза Клинтън пред множество от 11 000 души.

Хилари Клинтън похвали Мишел Обама за подкрепата ѝ за образованието на момичета по света и за насърчаването на по-доброто хранене на децата и я нарече "изключителна първа дама, която накара всички нас да се гордеем".

"Гласувайте за моето момиче", призова в края на митинга Мишел Обама, макар да е на 52 години, докато Хилари Клинтън навърши в сряда 69. Двете се прегърнаха и напуснаха сцената.

Споделяне

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?