Мишо Бирата не е взел наркотици или транквиланти преди смъртта си

Шефът на баскетболната федерация и собственик на пивоварната "Леденика" Михаил Михов не е взел никакви наркотици или транквиланти преди смъртта си, съобщиха в сряда пред Mediapool от Софийската окръжна прокуратура. Това е заключението на химическото изследване на проби от тялото на бизнесмена, с което окончателно приключва изясняването на причините за смъртта му.

Преди седмица от прокуратурата съобщиха, че допълнителната съдебно-медицинска експертиза е потвърдила първоначалното заключение на аутопсията, че Михов е починал от естествена смърт, причинена от остра коронарна недостатъчност. В кръвта му не бяха открити и никакви следи от алкохол.

При този развой на разследването се очаква образуваното досъдебно производство за убийство срещу неизвестен извършител да бъде прекратено. От държавното обвинение предпочетоха да не коментират, тъй като 2-месечният срок на разследването още не е изтекъл и делото е при разследващ полицай.

Бизнесмен, който стана известен като Мишо Бирата покрай изнесените от в. "Галерия" скандални записи на телефонни разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов, бе открит мъртъв на 30 март в стая на хотел "РИУ Правец Ризорт", собственост на Васил Златев, баща на генералния директор на "Лукойл България" Валентин Златев.

Информацията, че Михов е починал от инфаркт, бе разпространена само няколко часа, след като служители на "РИУ Правец Ризорт" откриха тялото му. Първи треньорът на баскетболния отбор на "Левски" Константин Папазов потвърди слуха за смъртта на бизмесмена с уточнението, че разбрал каква е причината за внезапната му кончина от "много близки приятели". Впоследствие неговата версия бе лансирана и от шефа на областната дирекция на полицията в София Николай Николов и от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?