"Мисия Лондон" събра над 2 млн. лева приходи за месец

Филмът "Мисия Лондон" събра 2 107 603 лева приходи за един месец в кината. Това показват данните на киноразпространителите у нас, събрани в българския бокс-офис.

Филмът е гледан от близо 290 000 зрители в 29-те киносалона, където се прожектира.

Въпреки рекордните си приходи за филм, произведен у нас след 1989 година, филмът е на втора позиция в българския бокс-офис. На първа в първите три дни от излизането си на екран на 16 май е историческата драма "Робин Худ"  на режисьора Ридли Скот с Ръсел Кроу в главната роля.

Филмът, с който беше открит фестивалът в Кан, е събрал за три дни 141 хиляди лева от 16 300 зрители, които вече са го гледали.

Трети в класацията на най-гледаните филми у нас е "Железният човек 2", следван от комедията с Брус Уилис, Трейси Морган и Шон Уилям Скот "Скатавки". Пети поред в класацията е 3D-историята "Сблъсъкът на титаните", следван от друг 3D-филм - анимацията "Как да дресираш дракон".

Романтичната драма "Последната песен" е седмият поред филм в класацията.

Документалният 3D-филм "Светът на океаните" е осми в класацията, следван от екшъна с исторически елементи "Центурион".

Десети в българския бокс-офис е филмът на Джеймс Камерън "Аватар". Триизмерната история е събрала от 16 декември миналата година до 17 май тази сумата от 5 344 989 лева като приходи от гледалите я в кината 473 087 зрители.

Споделяне

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?