Мистериозна смърт на българка и германският ѝ приятел в Гърция

Основната версия е двойно самоубийство при сатанистки ритуал

Мистериозна смърт на българка и германският ѝ приятел в Гърция

Българка и германският ѝ приятел бяха открити мъртви в наета от тях къща на гръцкия остров Кефалония. При първоначалния оглед е установено, че смъртта им е настъпила при странни обстоятелства и няма следи от намеса на трети човек. Местните власти подозриат, че двамата са се самоубили при сатанистки ритуал, съобщават гръцки и германски медии.

23-годишната Лилия Ботушева и 30-годишният ѝ приятел са открити мъртви с различни наранявания, причинени с нож. Според местния съдебен лекар Ангелики Цола смъртта на момичето е настъпила преди тази на мъжа.

Тялото на българката е открито с прерязани вени на дивана, а трупът на мъжа е бил във ваната със забит в сърцето нож и също с прерязани вени. Съмненията за сатанистки ритуал се базират на откритите в жилището десетки свещи, медальон с обърнат пентаграм, както и други предмети и изображения, свързани с езически ритуали.

Според първоначалната информация от разследването двамата са пристигнали в Кефалония на 26 декември с нает в Германия автомобил, който обаче не е бил върнат на агенцията и чийто регистрационни табели са били подменени с фалшиви. Местни жители са свидетелствали, че след като отседнали в къщата, двамата почти не са излизали навън.

Лилия Ботушева е била обявена за издирване още миналата година по сигнал на свои близки. По-късно обаче самата тя се обадила, за да успокои германските власти, че е добре и се намира в град Ерфрут.

Труповете им са били открити на 31 декември от собственичката на наетата къща. Според заключенията на съдебния лекар по телата няма никакви следи от насилие и борба, заради което основната версия е двойно самоубийство. Смъртта им е настъпила около 36 часа преди телата да бъдат открити от хазяйката.

Споделяне

Още от България