Мистериозно изчезна оправданият от съда в София хърватин Иван Може

Мистериозно изчезна оправданият от съда в София хърватин Иван Може

Хърватският гражданин Иван Може мистериозно изчезна през нощта в петък срещу събота и най-вероятно е бил отвлечен на излизане от дискотека в град Сливница. Това стана ясно от съобщение на БНР в неделя.

Може бе оправдан от съда по обвинението, че е убил Асен Петров – Шаки. Той е съден и за убийството на полицая Кирил Живков. Твърдеше се, че Може е член на така наречената Хърватска група на Роберт Матанич, наемана за поръчкови убийства в България. За групата се предполага, че е извършила убийството на Милчо Бонев – Бай Миле. Иван Може е подозиран и за връзки с балканския крал на дрогата сърбина Сретен Йосич, известен като Йоца Амстердам. 

От момента на “отвличането” Може е в неизвестност, потвърждават от полицията.

За 72 часа са задържани трима души. Те са признали, че са набили Иван Може и са го захвърлили до влаков прелез. На посоченото място обаче той не е бил открит. Задържани са и колите, с които е извършено престъплението.

По неофициална информация арестуваните са близки до покойния Асен Петров – Шаки, за чието убийство Иван Може беше оправдан.

Сутринта в петък, часове преди да изчезне, Може даде пространно интервю пред бТВ, в което описа как е бит в ареста и как са били нарушени човешките и гражданските му права. Той повтори, че е невинен и иска името му да бъде изчистено по всички обвинения.

Пред телевизията Може заяви още, че нито е член на Хърватската група на Роберт Матанич, нито има нещо общо с убийството на Шаки, полицая или пък на Бай Миле.

“Първоначално ме питаха за убийството на Бай Миле, но видяха, че съм влязъл в България на 4 август 2004 г., а убийството е извършено на 31 юли”, каза пред бТВ Може. “После ме питаха най-много за Роберт Матанич, когото наистина познавам от детските си години. В полицията ме биха. Аз поисках адвокат и среща с хърватския консул, но те ми отказаха. Бях вързан с белезници за железен шкаф, първо ме биха с юмруци, а след това с бутилка от вода”, разказа още той. Според Може следователите се интересували дали познава наркобарона Стетен Йосич, защото, според тях, той бил работил за него. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?