Мит Ромни бе мишена на нападки от останалите кандидатпрезиденти на републиканците

Мит Ромни бе мишена на нападки от останалите кандидатпрезиденти на републиканците

Лидерът в надпреварата между претендентите за републиканската номинация за президент Мит Ромни за втори път в рамките на по-малко от денонощие стана обект на остри нападки от своите опоненти, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Бившият председател на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нют Гингрич призова Ромни да се откаже "от набожните глупости" и да престане да твърди, че не е професионален политик. Повод за това бе изявлението на Ромни, че "страстта на неговия живот е семейството му, вярата и неговата страна".

Бившият сенатор от Пенсилвания Рик Санторъм припомни, че Ромни изкара само един мандат като губернатор в съседния на Ню Хемпшър щат Масачузетс, след като през 1994 г. бе победен от Тед Кенеди.

Гингрич и Санторъм представиха своя конкурент като "относително кротък и умерен политик от Масачузетс".

Ромни спечели първичните избори, състояли се на 3 януари в Айова с преднина от осем гласа пред Рик Санторъм, бивш сенатор от Пенсилвания. Той изпреварва опонентите си и в проучванията на общественото мнение преди насрочените за вторник първични избори в Ню Хемпшър.

В своя защита Ромни подчерта, че като губернатор на Масачузетс е създал повече работни места от президента Обама. Според него е дошло време в Белия дом да влезе лидер от друг тип, различен от "професионалния политик Обама".

Според АП всички останали претенденти - Гингрич, Санторъм, Рон Пол, Джон Хантсмън и Рик Пери - се опитват да нанесат колкото е възможно повече щети на Ромни с цел да скъсят досегашната му преднина. Едновременно с това те си разменяха остри забележки и критики помежду си.

Споделяне

Още от Свят