Мит Ромни първи и в Ню Хемпшър сред кандидатпрезидентите републиканци

Мит Ромни първи и в Ню Хемпшър сред кандидатпрезидентите републиканци

Мит Ромни спечели и първичните избори на републиканците за президентската номинация в щата Ню Хемпшър, предадоха осведомителните агенции. Бившият губернатор на щата Масачузетс извоюва победата с убедителна преднина от около 10 процента, като печели с 36 процента от гласовете на избирателите.

Следва го депутатът от Тексас в Камарата на представителите Рон Пол с 25 процента от гласовете на избирателите. На трето място остава бившият губернатор на щата Юта и
бивш посланик на Вашингтон в Китай Джон Хънтсман със 17 процента.

Бившият председател на Камарата на представителите Нют Гингрич е на четвърто място с 11 процента. Следва го с 10 процента Рик Санторъм, бившият сенатор от щата Пенсилвания.

Мит Ромни излезе начело и на партийните събрания в щата Айова на 3 януари. Там го следваше Санторъм.

Следващите първични избори са в Южна Каролина на 21 януари.

Пред ликуващо множество в град Манчестър в щата Ню Хемпшър Ромни благодари на избирателите си, че са написали една страница в американската история. После той отправи остри нападки срещу настоящия президент Барак Обама.

"Преди 4 години Обама дойде в Ню Хемпшър с обещанието да обедини хората, да поправи политическата система във Вашингтон, да изправи страната ни на крака. Днес ние сме изправени пред разочароващата равносметка на един провалил се президент. Ние знаем, че бъдещето на нашата страна струва повече от 8-9 процента безработица или от 1,5 трилиона долара държавен дълг. Ние струваме повече от три години на лоши решения и на неспазени обещания. Ние струваме повече от провала на един човек", заяви Ромни.

В лагера на демократите настоящият президент Барак Обама спечели първичните избори в Ню Хемпшър, предаде Асошиейтед прес. В тях участваха малко избиратели. Преди четири години в същия щат Обама загуби от Хилари Клинтън. Сега той нямаше
никаква конкуренция в лагера на демократите.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?