Митичният Стуци с Ламборгинито освободен от военното министерство

Митичният Стуци с Ламборгинито освободен от военното министерство

Зам.-директорът на Изпълнителна агенция "Социални дейности“ на Министерство на отбраната" Стоян Стоянов е освободен, съобщиха от ведомството във вторник.

Стоян Стоянов дълги години бе начело на агенция "Военни клубове и информация", която стопанисваше военните клубове в страната, резиденция "Лозенец" и военните медии. Бившият военен министър Николай Цонев обаче закри агенцията му и Стоянов стана зам.-директор на социалните дейности на военните,

Наричаният Стуци шеф стана известен с това, че притежава уникален лек автомобил "Ламборгини". Прочут е в столичния хайлайф и като бивш културист и боксьор.

Стоянов и ексвоенният министър Николай Цонев бяха в обтегнати отношения години наред, но дори и по негово време Стуци "запази" работата си в министерството. Цонев инициира вътрешна проверка в бившата агенция "Военни клубове и информация", след която Стоянов стана клиент на прокуратурата и му бе отнето правото за достъп до класифицирана информация. Той обаче не бе отстранен от МО, тъй като излезе в болнични.

Държавното обвинение обяви, че проверява 180 договори за отдаване под наем на сгради на военните клубове в страната и други имоти и няколко договора за строителството на мегаломанския комплекс на бул. "Скобелев" в София, известен като "военното НДК", но прокуратурата прекрати проверката.

След като Цонев напусна министерството, Стоянов се завърна на работа. Новият военен министър Николай Младенов пък започна разкритията си с розовите BMW-та, закупени от агенцията на Стоянов и впоследствие добили по-голяма популярност и от собственото му Ламборгини.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?