Митничари, бивш и настоящ полицай заключени заради далавера с цигари

Седем души са задържани при полицейска операция "Огнярите", съобщиха от пресцентъра на МВР в сряда. Четирима от тях са митничари, а останалите трима са служители на пловдивската фирма "Кингс Тобако". Сред арестуваните е и бившият шеф на криминална полиция в Пловдив Иван Вълчев, който след пенсионирането си е започнал работа за тютюневата фирма.

Иззети са около 3500 стека цигари без бандерол, предназначени за изгаряне, които седмината са отклонили. Специализираната операция стартирала във вторник след сигнал за кражба на цигари със стар акцизен бандерол. Тютюневите изделия били подготвени за унищожаване и предстояло изгарянето им в пещите на циментовия завод във врачанското село Бели извор.

При направените проверки от полицията в автомобилите на митничарите са били намерени 69 стека с цигари, а в автомобила на служителите на фирмата още 15 стека.

Полицията е започнала обиски и претърсвания на пещните помещения и са били откри още 70 мастербокса с цигари, укрити на различни места. Иначе митничарите и служителите на фирмата е трябвало да изгорят 3 000 мастербокса цигари с изтекъл бандерол.

"Кингс Тобако" е собственик на пловдивската цигарена фабрика. Тя се контролира от собствениците на Винпром "Пещера" Антон Щерев и Атанас Петров, изпълнителен директор на фабриката е Бойко Качулев. Сред марките цигари на фабриката са "Кингс", "Мерилин" и др.

Междувременно 46 800 кутии цигари без бандерол са иззети при спецоперация във Видин, съобщиха още от МВР. Арестувани са двама души, единият от които е полицай.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?