Митничари и полицаи арестувани за контрабанда на цигари в Пловдив

Контрабанден канал за цигари е разбит в Пловдив. Седем души - двама полицаи, трима митнически служители и двама пилоти, са задържани след разработка на НСБОП, Окръжната прокуратура и полицията в Пловдив.

500 мастербокса английски цигари "Суверен" са били внесени и съхранявани в безмитен склад в Пловдив. Те били предназначени за реекспорт в съседна страна. Самолет Ан-26 излита с цигарите на борда, но вместо да ги разтовари в съседната държава, се връща обратно с тях в Пловдив. През оградата на летището цигарите били изнесени. В момента полицията издирва контрабандния товар от 500 мастербокса, чиято стойност възлиза на 1,6 млн. лева. Предполага се, че част от тях вече са в търговската мрежа.

Задържаните за фиктивния износ са в ареста на пловдивската Военна полиция и в Следствената служба. Срещу тях са повдигнати обвинения за контрабанда и ги грози затвор от 5 до 15 години. Тепърва ще се уточняват щетите, нанесени на държавата.

Пред журналисти в Пловдив зам.директорът на НСБОП полк. Красимир Младенов съобщи, че няма замесени чужденци в аферата. При разкриването на случая обаче било търсено съдействие от чужди спецслужби.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: