Митничари конфискуваха 233 гр кокаин и 855 гр екстази

Митническите инспектори от Гюешево предотвратиха опит за контрабанда на 855 грама екстази - 3060 хапчета, съобщи пресцентърът на агенция "Митници".

Хапчетата с лого "зайче-плейбой", "звезда", "конче-ферари" и "сК",  разпределени в три пакета, са открити след проверка на лек автомобил с македонска регистрация, движещ се като такси и пътуващ от България за Македония.

Клиентът на таксито е признал, че хапчетата са негови и за пренасянето им е щял да получи 1500 евро. Стойността на заловения наркотик по цени на черния пазар в Македония е приблизително 62 000 лева.

На нарушителя - 25-годишен македонски гражданин, е съставен акт за митническо нарушение, а случаят е предаден на компетентните органи.

Междувременно при митническа проверка на автобус с българска регистрация, пътуващ по редовна линия "България-Италия", инспекторите от Калотина са открили 233,4 гр кокаин. По цени на съдебната система стойността на наркотика надвишава 65 000 лв.

Веществото е открито в подметките на чифт черни обувки в 6 пакетчета, увити в светлобежова лепенка.

На нарушителя - 31-годишен български гражданин, е съставен акт за митническо нарушение, а случаят е предаден на компетентните органи.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?