Митничари от две смени арестувани на работните им места в Лесово заради корупция

Митничари от две смени арестувани на работните им места в Лесово заради корупция

При мащабна специализирана акция са заловени митничари от две смени на граничния пункт в Лесово, по неофициална информация около 30 души. Акцията е по сигнали на граждани, че са им искани пари от митнически служители, каза директорът на пресцентъра на Върховната касационна прокуратура (ВКП) Малина Александрова, цитирана от БТА в неделя.

Митничарите от двете смени са задържани на работните им места, което доведе до затваряне на граничния пункт за повече от 15 часа и до образуването на 10-километрова опашка от автомобили.

ГКПП "Лесово" е възобновил работата си към 15.00 часа в неделя. Митническият контрол е поет от специално формирани екипи от други пунктове, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Операцията, която е разпоредена и координирана от главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев, е започнала в 23.30 ч. снощи.

Разследването е за корупционни действия, осъществени от служители на агенцията "Митници" в ГКПП "Лесово".

Ръководството на агенцията и директорът ѝ Ваньо Танов са оказали пълно съдействие на разследващите, посочват от прокуратурата.

Към момента са извършени претърсвания на над 40 адреса /служебни помещения в ГКПП и домашни адреси/, проведени са и множество разпити и разпознавания от агентите на ДАНС и прокурорите, иззети са пари в левове и различна чужда валута /евро, щатски долари, турски лири и др./.

От прокуратурата посочват, че ще съобщят подробности за операцията в понеделник.

Споделяне

Още по темата

Още от България